Ένα ξύλινο φωτιστικό "Φτιάξτο μόνος σου"

Το φωτιστικό BAU (Bau στα γερμανικά σημαίνει κατασκευή) της σχεδιάστριας Vibeke Fonnesberg Schmidt αποτελεί μια τρισδιάστατη σύνθεση ή καλύτερα ένα γλυπτό, που παίζει με το χρώμα το φώς και τη γεωμετρία.

Η ιδέα του σχεδιασμού βασίζεται στην αλληλοδιείσδυση μερικών ξύλινων κύκλων στο οριζόντια και κατακόρυφο επίπεδο. Τα κυκλικά κομμάτια διαφέρουν μεταξύ τους στο μέγεθος και στο χρώμα. Παρόλο που το μοτίβο είναι πολύ συγκεκριμένο (ο κύκλος) εντούτοις το συνολικό αποτέλεσμα παρουσιάζει ασυμμετρία.

παζλ,

Η Vibeke Fonnesberg Schmidt έχει πειραματιστεί, μέσα από τη δουλεία τους, με τα γεωμετρικά σχήματα και την αρχιτεκτονική. Δεν πιστεύει ότι η διακόσμηση θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στα διακοσμητικά αντικείμενα αλλάυποστηρίζει ότι μπορεί να επεκταθεί και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι χρηστικών αντικειμένων όπως ενός τραπεζιού ή ενός φωτιστικού.

παιδικό φωτιστικό, πολύχρωμο φωτιστικό,

Το φωτιστικό Bau, σχεδιάστηκε με σκοπό να κινητοποιεί και να ερεθίζει την περιέργεια του παρατηρητή, την επιθυμία του δηλαδή να δεί το αντικείμενο από πολλές πλευρές.

φωτιστικά, όμορφα φωτιστικά

Επιπλέον, αποτελεί ένα αντικείμενο «Φτιάξτο μόνος σου" καθώς ο αγοραστής καλείται να συναρμολογήσει τα κομμάτια, δίνοντας του έτσι προσωπικό χαραχτήρα.

ιδέες για φωτιστικό

Η Vibeke Fonnesberg Schmidt αποφοίτησε το 1994 από τη σχολή design της Δανίας. Ασχολήθηκε αρχικά με την κεραμική και αργότερα με τα χρηστικά αντικείμενα και το ξύλο.

bau φωτιστικό

Σχετικά Άρθρα

 • Starlamp: Τα πιο μοντέρνα και εντυπωσιακά φωτιστικά στη Θεσσαλονίκη Starlamp: Τα πιο μοντέρνα και εντυπωσιακά φωτιστικά στη Θεσσαλονίκη

  Ο σωστός φωτισμός είναι κρίσιμης σημασίας για την αισθητική κάθε χώρου και ειδικά τα φωτιστικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη διακόσμηση του σαλονιού, της κουζίνας, της κρεβατοκάμαρας, ακόμη και του μπάνιου. 

  Η λειτουργικότητα και η αισθητική του φωτισμού ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο σε οικιακό επίπεδο. Τα μοντέρνα και καλαίσθητα φωτιστικά μπορούν να αποτελέσουν ένα πραγματικό κόσμημα ακόμη και σε χώρους εστίασης και αίθουσες εκδηλώσεων, αυξάνοντας έτσι την προσέλευση του κοινού και εκτοξεύοντας την δημοτικότητα τους στα ύψη.

 • Φωτιστικά από αναγνωρισμένες εταιρείες Φωτιστικά από αναγνωρισμένες εταιρείες

  Σε οποιοδήποτε χώρο και σε οποιοδήποτε μέρος παρατηρούμε φωτιστικά και γενικότερα τον φωτισμό μέσω οποιασδήποτε μορφής κρεμαστού αντικειμένου. Είτε σαν λάμπα είτε σαν λαμπτήρα είτε σαν άλλο αντικείμενο που φωτίζει τον χώρο.

 • Φωτιστικό που μοιάζει με τσαλακωμένο χαρτί Φωτιστικό που μοιάζει με τσαλακωμένο χαρτί

  Η Ολλανδή σχεδιάστρια Margje Teeuwen σε συνεργασία με το Erwin Zwiers, δημιούργησαν ένα φωτιστικό σε σχήμα τσαλακωμένου χαρτιού. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι μη-υφαντό και βιοδασπώμενο. Οι σχεδιαστές έχουν δώσει μορφή σε όλα τα φωτιστικά. Ωστόσο, το υλικό κατασκευής επιτρέπει να τσαλακωθούν ξανά και ξανά από τον αγοραστή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φωτιστικό είναι μοναδικό και μπορεί να αλλάζει συνεχώς μορφή.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved