Ραφιέρες δαπέδου Unikea

Οι ραφιέρες δαπέδου της σειράς Unikea από τον Kenyon Yeh… η αλλιώς «Τι μπορεί να προκύψει αν δεν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες συναρμολόγησης των επιπλων Ikea»

Ο σχεδιαστής Kenyon Yeh είχε μια ιδέα.... να πετάξει τις οδηγίες συναρμολόγησης των επίπλων Ikea (που ούτως η άλλως είναι δύσκολο να κατανοήσει κάνεις) και να αρχίσει να συναρμολογεί τα επιμέρους κομμάτια με ένα δικό του τρόπο. Στην πορεία αποφάσισε να προσθέσει και μερικές λεπτομέρειες, όπως ένα πόδι, εμπνευσμένο από μια παλιά αγγλική καρέκλα, το οποίο και χύτευσε με ρητίνη.

Ετσι προέκυψε η σειρά UNIKEA (2009).....Σίγουρα σου θυμίζει κάτι… αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς. Από τη μία, ίσως και να σου θυμίσει την αισθητική των Ikea, από την άλλη..... μάλλον όχι... παραείναι «στραβά» για να είναι Ikea.

Σύμφωνα με τον δημιουργό τους, τα έπιπλα UNIKEA είναι αφενός χρηστικά καθώς πάνω τους μπορούν να τοποθετηθούν βιβλία, περιοδικά, μικροαντικείμενα, κλπ και αφετέρου είναι ένα σχόλιο απέναντι στην ομοιομορφία της μαζικής παραγωγής και κατανάλωσης.

Το έπιπλο KENN είναι μια σύνθεση από τρία μεγάλα τετράπλευρα σχήματα και ένα τρίγωνο στο κέντρο. Το έπιπλο στηρίζεται από τη μία μεριά σε δύο κόκκινα πόδια και από την άλλη στη γωνία του ίδιου του επίπλου (διαστάσεις 81.5Χ20Χ82.5 cm).

Το έπιπλο BRIA αποτελεί μια σύνθεση από δυο ρόμβους, οι οποίοι αλληλοτέμνονται μεταξύ τους, με τρόπο που μοιάζει σαν να έχει προκύψει ο ένας ρόμβος από τον άλλο. Το έπιπλο στηρίζεται σε τέσσερα, μπλέ πόδια (διαστάσεις 67.5 Χ30Χ98 cm).

Στην ίδια λογική κινείται και το έπιπλο DALT. Tρία τετράπλευρα σχήματα με άνισες πλευρές ενώνονται το ένα δίπλα στο άλλο. Η σύνθεση στηρίζεται σε δύο πόδια (διαστάσεις 111Χ30Χ98 cm)

Η σύνθεση LOPA στηρίζεται σε τέσσερα μαύρα πόδια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ραφιέρα ή μικρή βιβλιοθήκη (διαστάσεις 71.5Χ30Χ85 cm)

Πληροφορίες: Kenyon Yeh Design Studio

Σχετικά Άρθρα

 • Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων

  www.vitamin-ha.com/re-purposed-furniture-30-pics-2/repurposed-furniture-279;

  Σήμερα μία ανακαίνιση κατοικίας αποτελεί την ιδανική λύση για να αναβαθμιστεί κατασκευαστικά, να εκσυγχρονιστεί εσωτερικά και εξωτερικά σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ενοίκους της.

  Η έκταση της ανακαίνισης κυμαίνεται από μεγάλη έως μικρή. Η ριζική περιλαμβάνει ουσιαστικές επεμβάσεις στην κάτοψη με νέα διαρρύθμιση των χώρων (ηλεκτρολογικά/υδραυλικά), αντικατάσταση κουφωμάτων, δαπέδων, ειδών υγιεινής, ντουλαπιών κουζίνας, νέων κατασκευών (ψευδοροφές/ταπετσαρίες), χρωματισμούς.

 • Δημιουργήστε το ιδανικό στυλ για το καθιστικό με έπιπλα από την ιnart. Δημιουργήστε το ιδανικό στυλ για το καθιστικό με έπιπλα από την ιnart.

  Οι τάσεις και τα στυλ στην αρχιτεκτονική και στο design αλλάζουν συνεχώς προκαλώντας πονοκέφαλο τόσο στους ιδιώτες όσο και στους επαγγελματίες διακοσμητές. Κατά γενική ομολογία, μια από τις «δυσκολότερες» αγορές αφορά στα λεγόμενα βαριά έπιπλα, όπως είναι για παράδειγμα οι καναπέδες και οι πολυθρόνες. Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε αν θέλετε να αγοράσετε καινούργια έπιπλα για το καθιστικό σας αλλά σας προβληματίζει το θέμα του στυλ; Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δύο επιλογές: Μπορείτε είτε να επιλέξετε το ουδέτερο στυλ ή ένα στυλ με έντονη προσωπικότητα.

 • Διαρρύθμιση επίπλων γύρω από το τζάκι Διαρρύθμιση επίπλων γύρω από το τζάκι

  Το τζάκι συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ζεστής ατμόσφαιρας και σχεδόν πάντα αποτελεί το κεντρικό σημείο γύρω από το οποίο αναπτύσσεται η διαρρύθμιση των επίπλων και η κυκλοφορία στο χώρο. Για να γίνει σωστή διαρρύθμιση των επίπλων γύρω από το τζάκι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε δύο παραμέτρους. Πρώτον, θα πρέπει να τοποθετηθούν οι καναπέδες, οι πολυθρόνες και τα λοιπά καθίσματα στην κατάλληλη απόσταση, έτσι ώστε τόσο τα μέλη του νοικοκυριού όσο και οι περιστασιακοί επισκέπτες να μπορούν να χαίρονται τη ζεστασιά που προσφέρει το τζάκι. Δεύτερον, το τζάκι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κεντρικό σημείο που κυριαρχεί τόσο στη διαρρύθμιση όσο και στη διακόσμηση του χώρου. 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved