Κατοικία στο Γιοχάνεσμπουργκ

Από τους Nico Van der Meulen architects.

Το εργο αφορά την ανακαίνιση μιας παλαιότερης κατοικίας του 1950 στην περιοχή Bedfordview, ένα προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική.

Το εργο αφορά την ανακαίνιση μιας παλαιότερης κατοικίας του 1950 στην περιοχή Bedfordview, ένα προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική.

Το αρχικό κτίσμα είχε βόρειο προσανατολισμό. Το οικόπεδο δε, είχε μεγάλη υψομερική κλίση (σχεδόν 5 ορόφων) από τη νοτιοανατολική πλευρά προς τη βορειο δυτική.

Η πισίνα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να προεξέχει ενώ στηρίζεται σε ένα υποστύλωμα, διαμέτρου 3 μέτρων. Ένας συμπαγής τοίχος, επενδυμένος με πέτρα, τέμνει την κατοικία στον άξονα βορρά- νότου. Τα πλαίσια των κουφωμάτων έχουν πολύ λεπτό πάχος (frameless) και έτσι το υαλοστάσιο δεν διακόπτει τη συνέχεια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Επιπλεόν, τα φύλλα τους διπλώνονται στο πλάϊ επιτρέποντας στην πισίνα να εισχωρήσει στον εσωτερικό χώρο.

Η επιφάνεια που καλύπτει η κατοικία αυξήθηκε έτσι ώστε να δημιουργηθούν επιπλεόν χώροι στάθμευσης. Επίσης προστέθηκε ένας νέος όροφος όπου φιλοξενεί τρία δωμάτια (τύπου σουίτας) ένα χώρο χαλάρωσης και ένα χώρο μελέτης για τα παιδιά.

Το ισόγειο περιλαμβάνει έναν ανοιχτό χώρο με καθιστικό, κουζίνα, τραπεζαρία καθώς και άλλους βοηθητικούς χώρους. Δίπλα στην πισίνα, δημιουργήθηκε μία έξέδρα (6Χ13 μετρα) με εντυπωσιακή θέα προς το βορρά και τη δύση.

κατοικία με πατάρι
καθιστικό στο πατάρι
σαλόνι, καναπέδες
καναπέδες σαλονιού
κρεβατοκάμαρα με θέα
μπαλκόνι με θέα
κρεβατοκάμαρα με μεγάλα παράθυρα
κρεβατοκάμαρα, υπνοδωμάτιο, master bedroom
μπανιέρα στο δωμάτιο
κόκκινος καναπές
νιπτήρας και καθρέπτης
μοντέρνο μπάνιο
σαλόνι με πισίνα
εσωτερικό σαλονιού
καθιστικό με μεγάλα παράθυρα
κατοικία με πισίνα
πισίνα
φωτισμός πισίνας
όψη κτιρίου, όψη κατοικίας
house_lam_19_nico_van_der_meulen
deck πισίνας
deck πισίνα
πισίνα

Σχετικά Άρθρα

 • Σπίτι έτοιμο για το καλοκαίρι Σπίτι έτοιμο για το καλοκαίρι
  Discover contemporary balcony
  Photo by MIG Design - Discover contemporary balcony design ideas

  Το καλοκαίρι, παρά τις ανοιξιάτικες αλλαγές του καιρού βρίσκεται προ των πυλών. Μετά τον μακρύ, βαρύ φετινό χειμώνα καλό είναι να αποκαταστήσετε τυχόν ζημίες που έχουν προκληθεί στο διαμέρισμα ή το εξοχικό σας.

  Μια μερική ανακαίνιση κατοικίας θα ανανεώσει το σπίτι και θα φτιάξει τη διάθεση μας για να υποδεχθούμε το καλοκαίρι με τις μακρές, ζεστές μέρες και τις επίσης ζεστές νύχτες. Πέρα από την κλασική γενική καθαριότητα, η εποχή αυτή είναι κατάλληλη για να προετοιμαστούμε για το καλοκαίρι, είτε αφορά σε ποικίλες επισκευές, είτε σε συντηρήσεις αλλά και στη ανανέωση της γενικής ατμόσφαιρας του σπιτιού.

 • Κατοικία στο Tel-Aviv Κατοικία στο Tel-Aviv

  Από τους Dror Barda Architects.

  Φωτογραφίες: Segev photography

  Το κτιρίακό αυτό έργο, ονομάστηκε «αστική-κατοικία» καθώς κτίστηκε, μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά του Tel-Aviv. Ως εκ τούτου, το αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο που χρησιμοποιήθηκε ήταν κατά βάση αστικό.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved