Σπίτι έτοιμο για το καλοκαίρι

Discover contemporary balcony
Photo by MIG Design - Discover contemporary balcony design ideas

Το καλοκαίρι, παρά τις ανοιξιάτικες αλλαγές του καιρού βρίσκεται προ των πυλών. Μετά τον μακρύ, βαρύ φετινό χειμώνα καλό είναι να αποκαταστήσετε τυχόν ζημίες που έχουν προκληθεί στο διαμέρισμα ή το εξοχικό σας.

Μια μερική ανακαίνιση κατοικίας θα ανανεώσει το σπίτι και θα φτιάξει τη διάθεση μας για να υποδεχθούμε το καλοκαίρι με τις μακρές, ζεστές μέρες και τις επίσης ζεστές νύχτες. Πέρα από την κλασική γενική καθαριότητα, η εποχή αυτή είναι κατάλληλη για να προετοιμαστούμε για το καλοκαίρι, είτε αφορά σε ποικίλες επισκευές, είτε σε συντηρήσεις αλλά και στη ανανέωση της γενικής ατμόσφαιρας του σπιτιού.

1. Έλεγχος του συστήματος ψύξης (κλιματιστικό/ ανεμιστήρας οροφής)

Είναι απαραίτητη η συντήρηση του κλιματιστικού και μάλιστα από ειδικό συνεργείο, ώστε να απολαμβάνετε αποδοτική και οικονομική λειτουργία του, αλλά και προστασία της υγείας σας. Η συντήρηση πρέπει να περιλαμβάνει καθαρισμό της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας, έλεγχο και καθαρισμό της αποχέτευσης του κλιματιστικού, έλεγχο της ποσότητας του ψυκτικού υγρού και συμπλήρωση του αν απαιτείται. Επίσης είναι απαραίτητος ο καθαρισμός των φίλτρων αέρα και των περσίδων.

Οι ανεμιστήρες οροφές αποτελούν οικολογική επιλογή δροσισμού. Επιλέξτε αριστερόστροφη λειτουργία του ανεμιστήρα για να πιέζει το δροσερό αέρα προς το δάπεδο. Με τον ανεμιστήρα μπορείτε να μειώσετε τη λειτουργία του κλιματιστικού και να εξοικονομήσετε κατανάλωση ενέργειας.

2. Έλεγχος του εξωτερικού περιβλήματος του σπιτιού

Ελέγξτε και εντοπίστε τυχόν προβλήματα στους εξωτερικούς τοίχους του διαμερίσματος ή της μονοκατοικίας σας, τη στέγη ή την ταράτσα. Φροντίστε για την επισκευή ρηγματώσεων ή σοβάδων που ενδεχόμενα προέκυψαν από το ψύχος του χειμώνα. Σε περίπτωση ύπαρξης υγρασίας στην οροφή του σπιτιού φροντίστε να εντοπίσετε την αιτία. Αν έχετε στέγη, ελέγξτε για σπασμένα κεραμίδια, ενώ σε περίπτωση ταράτσας πρέπει να ελέγξετε αστοχίες στη μόνωση και να απευθυνθείτε στους ανάλογους ειδικούς τεχνίτες για την αποκατάσταση των ζημιών. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει έλεγχος στις υδρορροές και τα σιφώνια σε στέγη και ταράτσα, ώστε να είναι ελεύθερα από τυχόν φύλλα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να εμποδίζει την απορροή των ομβρίων.

3. Καθαρισμός κουφωμάτων

Καθαρίστε κουφώματα και τζάμια από μέσα και έξω από τυχόν σκόνες, λίπη, δαχτυλιές και οτιδήποτε έχει επικαθήσει, ώστε να μπορεί να εισχωρήσει στο σπίτι το φως του ήλιου.

4. Ανανέωση των φυτών της βεράντας ή του μπαλκονιού

Διαμορφώστε το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας σε ένα μικρό κήπο σε γλάστρες και ζαρντινιέρες. Μπορείτε να φυτέψετε λουλούδια και αρωματικά φυτά που ευδοκιμούν σε γλάστρες, αντέχουν σε ήλιο ή σκιά ανάλογα με τον προσανατολισμό του χώρου. Καθώς οι επιλογές είναι πολλές απευθυνθείτε σε ειδικούς για σωστή καθοδήγηση.

Παράλληλα με μία προγραμματισμένη ανακαίνιση σπιτιού μπορείτε να ασχοληθείτε με διακοσμητικές παρεμβάσεις στους χώρους σας  που θυμίζουν καλοκαίρι.

Για ευχάριστη και δροσερή διαβίωση στο σπίτι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ”ελαφρύνετε” τα λευκά είδη. Αντικαταστήσετε τα σεντόνια, τις κουβέρτες με ελαφρύτερα από φυσικές ίνες (βαμβάκι, μετάξι) που επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα και δεν εγκλωβίζουν τη ζέστη. Επιλέξτε ριχτάρια και μαξιλάρια στους καναπέδες με φωτεινά, χαρούμενα σχέδια και χρώματα και φυλάξτε τα σκουρόχρωμα χειμωνιάτικα. Κρεμάστε λεπτές κουρτίνες που αφήνουν να εισχωρήσει στο σπίτι το ηλιακό φως και λεπτά βαμβακερά ή από viscose χαλιά ή ψάθινα.

Ακόμη μπορείτε να επιλέξετε καλοκαιρινά διακοσμητικά αντικείμενα, όπως έντονα χρώματα, γήινα υλικά, φλόραλ σχέδια. Κρεμάστε πίνακες με χαρούμενα θέματα, λουλούδια, θαλασσινά τοπία, αλλά και αφηρημένη τέχνη με έντονες αποχρώσεις.

Επιπλέον από τις παραπάνω επιλογές αναλογιστείτε και άλλες κινήσεις για να αποκτήσει το σπίτι σας χαρούμενη, ανάλαφρη ατμόσφαιρα.

Για προσφορά ανακαίνισης συζητείστε με το έμπειρο προσωπικό της κατασκευαστικής εταιρίας του Ιωάννη Φούσκα, που διαθέτει την εμπειρία για να προτείνει την κατάλληλη λύση για την περίπτωση σας.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved