Τί χρώμα να γίνει ο πάγκος της κουζίνας από τεχνογρανίτη; Ποιά η γνώμη σας για το πλακάκι;

Ερώτηση αναγνώστριας:

Σας παρακαλώ, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Τι χρώμα μπορεί να γίνει πάγκος από τεχνογρανίτη σε κουζίνα η οποία είναι λευκή (όχι λάκα) και φαίνονται τα νερά του ξύλου σε χρώμα γκρι και τα ντουλάπια της είναι γυάλινα, βαμμένα σε χρώμα γλυκό λαδοκίτρινο; Το πάτωμα είναι σε χρώμα τσιμεντί. Επίσης στο κούτελο της κουζίνας γα οικονομικούς λόγους θα μπει πλακάκι. Ποια είναι η γνώμη σας για το χρώμα του πλακιδίου; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση. Χρύσα

Την απάντηση δίνει η Αναστασία Καραβασίλη (Msc Interior Designer)

Αγαπητή Χρύσα,

Την επιλογή κουζίνας που έκανες σύμφωνα με την περιγραφή σου θα την χαρακτήριζα ‘’mix & match”. Δηλαδή συνδυασμός δύο διαφορετικών στυλ, αφού η λευκή πατίνα με τα γκρι νερά είναι πιο κλασσικό στυλ που παραπέμπει δε γαλλικό ¨countrystyle¨ ενώ τα γυάλινα χρωματιστά ντουλάπια είναι κάτι σύγχρονο και μοντέρνο.Έτσι και η λύσεις που θα σου προτείνω θα είναι συνδιασμός των δύο αυτών στυλ.

Επιπλέον δε θα πρέπει να σε δυσαρεστεί το γεγονός ότι στην πλάτη της κουζίνας θα τοποθετηθούν πλακίδια, αφού υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις και προτάσεις χρησιμοποιώντας τα!Ποικιλλία σχεδίων και χρωμάτων για όλα τα γούστα. Το κάθε υλικό έχει την ιστορία και την μαγεία του. Έχοντας έμπνευση ο αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων θα δώσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει.

Σαν πρώτη πρόταση προτείνω αγαπημένα παραδοσιακά κεραμικά πλακίδια σε patchwork διάταξη, τα οποία είναι πολύ μόδα αλλά και διαχρονικά συγχρόνως (Εικ. 1). Είναι μία ιδανική λύση που συνδιάζει καλόγουστα το μοντέρνο με το παραδοσιακό, ακριβώς για την περίπτωσή σου. Σε αυτή τη λύση ο τεχνογρανίτης πάγκος που θα ταίριαζε είναι σε σκούρο τόνο του γκρι (Εικ. 2).

Εικ. 1

Εικ. 2

Σαν δεύτερη επιλογή σου προτείνω πλακάκι γκρι ορθογώνιο τοποθετημένο σαν το «παραδοσιακό» τουβλάκι (Εικ. 3). Μία επιλογή που παραπέμπει σε πιο βιομηχανικό στυλ, ωστόσο ταιριάζει κι αυτό αρκετά καλά. Να προσθέσω ότι αντί για πλακάκι θα μπορούσε να είναι και τουβλάκι επένδυση σε αυτόν τον χρωματισμό ή ακόμα και κάποια φυσική ψηφίδα. Εάν επιλέξεις αυτή τη λύση ο τεχνογρανίτης που ταιριάζει είναι λευκός, είτε με απαλή (Εικ.4) είτε με πιο έντονη (Εικ. 5) κρυσταλλική σύνθεση.

Εικ. 3

Εικ. 4

Εικ. 5

Οι επιλογές είναι πολλές….. Η τελική απόφαση δική σου! Καλή επιτυχία!

Αναστασία Καραβασίλη

Msc Interior Designer

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

blog: www.karavasilidesign.blogspot.gr

web: www.karavasilisgroup.gr

Σχετικά Άρθρα

 • Πώς να αντικαταστήσω τα παλαιά πλακάκια στην κουζίνα μου; Πώς να αντικαταστήσω τα παλαιά πλακάκια στην κουζίνα μου;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θέλω να αντικαταστήσω τα παλαιά πλακάκια στην κουζίνα μου και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, απαιτεί λιγότερο χρόνο και φασαρία στο σπίτι και οικονομικότερο. Είμαι ανάμεσα στο ξήλωμα και τοποθέτηση καινούργιων, στη τοποθέτηση γυψοσανίδας (γιατί όλο το δωμάτιο της κουζίνας έχει πλακάκια) και στο βάψιμό του. Εσείς τι προτείνετε? Ευχαριστώ” Μαρία Λ.

  Η άποψη μας

  Αρχικά μετά την αποξήλωση των παλαιών πλακιδίων απαιτείται τοποθέτηση νέων στην πλάτη της κουζίνας σε κάθε περίπτωση.

  Για τον υπόλοιπο χώρο της κουζίνας αποκλείουμε την τοποθέτηση γυψοσανίδας (πάνω στα υπάρχοντα πλακάκια), καθώς απαιτεί σκελετό πάνω στον οποίο θα τοποθετηθούν οι γυψοσανίδες, που χρειάζεται να βαφούν, οπότε θα μικρύνει αρκετά ο χώρος της κουζίνας.

  Μεταξύ των υπόλοιπων δύο περιπτώσεων που αναφέρετε, για την υπόλοιπη κουζίνα προτείνουμε να γίνει εξομάλυνση των επιφανειών από όπου αποξηλώθηκαν τα πλακίδια με στρώση σοβά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει χρωματισμός της κουζίνας σε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση.

  Η προτεινόμενη λύση είναι οικονομικότερη και αισθητικά καλύτερη γιατί η επένδυση με πλακίδια δίνει αίσθηση στενότητας στο χώρο, ενώ ο χρωματισμός της κουζίνας σε κάποια ανοιχτόχρωμη απόχρωση θα φωτίσει και θα μεγαλώσει το χώρο.

 • Τι πάγκο και πλακάκια κουζίνας να διαλέξω; Τι πάγκο και πλακάκια κουζίνας να διαλέξω;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Κάνω ανακαίνιση στο πατρικό μου σπίτι και θέλω να αλλάξω στην κουζίνα τον πάγκο και τα πλακάκια. Δεν έχω πάρει ακόμα κανένα έπιπλο ή κουρτίνες όποτε δεν έχω κάποιο περιορισμό στα χρώματα. Τι μου προτείνετε ?” Αντιγόνη

  Η άποψη μας

  Μπορείτε να διαλέξετε χαλαζιακό πάγκο κουζίνας σε ανοιχτόχρωμη ή σκούρα απόχρωση, καθώς συνδυάζεται απόλυτα με τα υπάρχοντα ντουλάπια κουζίνας. Το ίδιο υλικό μπορείτε να επιλέξετε και για την πλάτη της κουζίνας. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιλέξετε πλακάκια ίδιου ή αντίθετου τόνου από του πάγκου.

  Για το δάπεδο διαλέξτε αντίθετο τόνο του πάγκου, δηλ. σκούρος πάγκος-ανοιχτόχρωμο δάπεδο και αντίστροφα.

  Περισσότερες πληροφορίες για υλικά πάγκου κουζίνας στα σχετικά άρθρα μας

  Πάγκοι κουζίνας- Υλικά

  Πάγκοι κουζίνας- Εναλλακτικά υλικά

  Πηγή φωτο: http://www.caesarstone.com/en/Gallery/Kitchens/Pages/default.aspx

 • Τι χρώμα πάγκου κουζίνας να διαλέξω; Τι χρώμα πάγκου κουζίνας να διαλέξω;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Θα ήθελα τη συμβουλή σας στο εξής: τα ντουλάπια της κουζίνας μου είναι σπαστό λευκό και το πλακάκι που μου αρέσει πολύ είναι στο χρώμα της μόκας!! Τι χρώμα πάγκο μπορώ να βάλω?” Πηνελόπη

  Η άποψη μας

  Μπορείτε να επιλέξετε χαλαζιακό πάγκο με τα προτερήματα που έχει και σε αποχρώσεις που συνδυάζονται με το πλακάκι σε απόχρωση μόκας και το ζαχαρί χρώμα των ντουλαπιών.Η επιλογή της απόχρωσης και της όψης του πάγκου εξαρτάται από το ύφος της κουζίνας.

  www.fireclaytile.com

  Αν τα ντουλάπια είναι σε μοντέρνο ύφος επιλέξτε την απόχρωση της μόκας στον πάγκο. Επίσης σύγχρονο στυλ ντουλάπια αναδεικνύονται με ανοιχτόχρωμο πάγκο σε απόχρωση της κρέμας.

  Τέλος σε κλασσικό στυλ ταιριάζει πάγκος με χρώματα από μόκα έως μπεζ ανοικτό, που σε όψη θυμίζει γρανίτη.

  Οι φωτό των πάγκων από: www.caesarstone.com/en

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved