Ανακαινίστε το παλιό σας σπίτι και αυξήστε την αγοραστική του αξία

Η ολική ή μερική ανακαίνιση κατοικίας αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αυξήσετε την εμπορική αξία του ακινήτου σας όταν πρόκειται να πωληθεί ή να ενοικιαστεί. Για την ακρίβεια μέρος ή ακόμη και το σύνολο των εξόδων που θα κάνει ο ιδιοκτήτης θα επιστραφεί καθώς το διαμέρισμα μπορεί να πωληθεί ή να ενοικιαστεί σε καλύτερη τιμή.

Ωστόσο, πρέπει να αποφασίσετε με προσοχή που θα ξοδέψετε τα χρήματά σας, έτσι ώστε η ανακαίνιση να αποδώσει τα μέγιστα δυνατά. Για να μάθετε το κόστος ανακαίνισης επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα.

Μην αμελείτε τους εξωτερικούς χώρους

Οι εξωτερικοί χώροι καταπονούνται από τις καιρικές συνθήκες και για αυτό συχνά δείχνουν εγκαταλειμμένοι και με πολλές φθορές. Οι σχισμένες τέντες στη βεράντα, τα ξεραμένα φυτά στον ακάλυπτο, τα σκουριασμένα κάγκελα, οι λεκέδες από την υγρασία, οι πεσμένοι σοβάδες δημιουργούν άσχημες εντυπώσεις στον υποψήφιο αγοραστή ή ενοικιαστή. Μερικές εύκολες και οικονομικές εργασίες ανακαίνισης του εξωτερικού ενός κτιρίου είναι η φύτευση φυτών, η αλλαγή τεντών, το βάψιμο κιγκλιδωμάτων και το φρεσκάρισμα των εξωτερικών τοίχων.

Εστιάστε στην ασφάλεια

Οι υποψήφιοι αγοραστές ή ενοικιαστές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια που παρέχει το διαμέρισμα από επίδοξους κακοποιούς και ληστές. Μια σημαντική επένδυση είναι η τοποθέτηση πόρτας ασφαλείας με κλειδαριά τελευταίας τεχνολογίας. Επιπρόσθετα μπορείτε να εγκαταστήσετε συναγερμό.

Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες

Η επιτυχημένη ανακαίνιση κρίνεται στις λεπτομέρειες. Για αυτό το λόγο επιλέξτε ποιοτικά αξεσουάρ σπιτιού που εκτός από εμφάνιση διαθέτουν αντοχή στη χρήση και στις καταπονήσεις. Στο μπάνιο και στην κουζίνα τοποθετήστε ανθεκτικές βρύσες νερού ενώ στις εσωτερικές πόρτες επιλέξτε πόμολα που τραβούν τα βλέμματα. Σε περίπτωση που οι διακόπτες και πρίζες έχουν φθορές μη διστάσετε να τους αντικαταστήσετε.

Δώστε σημασία στο μπάνιο και στην κουζίνα

Οι περισσότεροι υποψήφιοι ενοικιαστές ή αγοραστές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην κατάσταση των μπάνιων και της κουζίνας. Όσον αφορά στο μπάνιο, ο συγκεκριμένος χώρος θα πρέπει να αποπνέει καθαριότητα και πολυτέλεια ενώ η κουζίνα θα πρέπει να είναι σύγχρονη και πρακτική. Η ανακαίνιση κουζίνας μπορεί να περιλαμβάνει αντικατάσταση της επίστρωσης του δαπέδου, αντικατάσταση των πλακιδίων τοίχου, βάψιμο τοίχων και ολική αλλαγή στα ντουλάπια και στον πάγκο της κουζίνας. Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να περιλαμβάνει αλλαγή πλακιδίων, αντικατάσταση των ειδών υγιεινής ακόμη και επισκευές στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Σε περίπτωση που το σπίτι διαθέτει περισσότερα από ένα μπάνια, δώστε τη μεγαλύτερη προσοχή στο βασικό μπάνιο. Αν το σπίτι διαθέτει ένα μόνο μπάνιο σκεφτείτε μήπως μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα επιπλέον μπάνιο στο χώρο.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

    Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

  • Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της

    Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονης διαβίωσης μέσα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

  • Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου

    Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε αλλαγές διακοσμητικών στοιχείων. Ωστόσο, η ολική ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις επενδύσεων (πχ. των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων), αποξηλώσεις των ειδών υγιεινής, επανασχεδιασμό των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμη και καθαιρέσεις τοίχων.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved