Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;

Ερώτηση αναγνώστη

“Πρόκειται να φτιάξω εξαρχής ένα μπάνιο 140x190. Στη μικρή διάσταση στη μια πλευρά θα είναι η πόρτα και στην άλλη το παράθυρο. Το παράθυρο μπορεί να φτιαχτεί σε οποιοδήποτε σημείο της μικρής πλευράς. Έχετε να προτείνετε μια λύση ώστε να χωράνε τα απαραίτητα και η ντουζιέρα; Επίσης το παράθυρο τι διαστάσεις μπορεί να έχει και σε τι ύψος από το δάπεδο;” Ευχαριστώ!! Νικόλας

Η άποψή μας

Αν λάβουμε υπόψη τις μικρές διαστάσεις του μπάνιου και τα είδη υγιεινής που απαιτούνται για ένα πλήρες μπάνιο οδηγούμαστε σε κάποιες μικρές αποκλίσεις όσον αφορά στον ελάχιστο ελεύθερο απαιτούμενο χώρο γύρω από τα είδη υγιεινής. 

κάτοψη ορθογώνιου μπάνιου

Συγκεκριμένα προτείνουμε μικρή γωνιακή ντουζιέρα με καμπίνα πλευράς 0,70 μ, καθώς αποτελεί ευέλικτη λύση. Δίπλα της τοποθετούμε τη λεκάνη που είναι κρεμαστή με χωνευτό καζανάκι. 

Καθώς το πλάτος (1,40μ) του μπάνιου δεν επιτρέπει τον ελάχιστο ελεύθερο χώρο (0,20 μ) εκατέρωθεν της λεκάνης, δίπλα από τη γωνιακή ντουζιέρα προτείνουμε χωνευτό καζανάκι σε μία κατασκευή πλάτους 0,15 μ και ύψους 1,15 μ, ώστε η λεκάνη W.C να τοποθετηθεί σε σημείο που εξασφαλίζεται η πλευρική ελεύθερη απόσταση 0,20 μ. Παράλληλα η προεξοχή των 15 εκ. προσφέρει ένα ράφι για τοποθέτηση χρήσιμων αντικειμένων.

Ο νιπτήρας είναι επικαθήμενος σε ντουλάπι που προσφέρει αποθηκευτικό χώρο. Επίσης στήλη αποθήκευσης τοποθετείται δίπλα από το νιπτήρα. Πίσω από την πόρτα εγκαθίσταται πετσετοκρεμάστρα/ καλοριφέρ. 

Τέλος το παράθυρο του μπάνιου διαστάσεων 40x60 εκ. τοποθετείται πάνω από τη λεκάνη W.C σε ύψος 1,30 μ.

ορθογώνιου μπάνιου

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου

    Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε αλλαγές διακοσμητικών στοιχείων. Ωστόσο, η ολική ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις επενδύσεων (πχ. των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων), αποξηλώσεις των ειδών υγιεινής, επανασχεδιασμό των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμη και καθαιρέσεις τοίχων.

  • Καινοτομίες στο μπάνιο: για ευεξία και απολαυστική χρήση Καινοτομίες στο μπάνιο: για ευεξία και απολαυστική χρήση

    Αν σχεδιάζετε ανακαίνιση μπάνιου σας σκεφθείτε κατάλληλες επιλογές σε υλικά και εξοπλισμό για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορείτε να προχωρήσετε σε επιλογές καινοτομιών για να το μετατρέψετε σε ένα ευχάριστο, απολαυστικό πολυλειτουργικό χώρο.

  • Μικρά μυστικά για να κάνετε το χώρο του μπάνιου να δείχνει μεγαλύτερος Μικρά μυστικά για να κάνετε το χώρο του μπάνιου να δείχνει μεγαλύτερος

    Ο χώρος του μπάνιου αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο και ο σχεδιασμός του αποτελεί μια σημαντική πρόκληση, τόσο για τους ίδιους τους χρήστες όσο και για τους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές. Ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση του μπάνιου είναι φυσικά το μικρό εμβαδόν. Πράγματι, πολλά διαμερίσματα λόγω του περιορισμένου συνολικού εμβαδού διαθέτουν ένα ή περισσότερα μπάνια με μικρές διαστάσεις.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved