Πώς να καλύψω το δοκάρι, που βρίσκεται σε ενιαίο χώρο σαλόνι-κουζίνα;

Ερώτηση αναγνώστη:

"Πως να καλύψω ένα δοκάρι, που υπάρχει στην κουζίνα, πάνω από το πάσο σε ενιαίο χώρο σαλόνι-κουζίνα. Η κουζίνα δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα, όμως έχει βγει το σχέδιο. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες κάπου στη μέση, μπροστά από το δοκάρι υπάρχουν οι παροχές για το νεροχύτη, ο οποίος θα κρύβεται από υπερυψωμένο πάσο. Το δοκάρι απέχει από το νεροχύτη 50cm και το φάρδος του είναι 40cm περίπου."

Η απάντησή μας:

Όταν θα τοποθετηθεί ο πάγκος του νιπτήρα και το πάσο, το δοκάρι θα δείχνει "'άσχημα" γιατί δε θα βρίσκεται ακριβώς πάνω από το νιπτήρα. Δηλαδή το δοκάρι και ο νιπτήρας δε θα είναι σε περασιά.

Μία λύση λοιπόν είναι να επεκτείνετε το δοκάρι 50 εκατοστά προς το σαλόνι έτσι ώστε να έρθει ακριβώς πάνω από το νιπτήρα. Η επέκταση αυτη, μπορεί να γίνει με γυψοσανίδα ενώ στη γυψοσανίδα, μπορείτε να τοποθετήσετε σποτάκια φωτισμού.

Ωστόσο, αν επεκτείνετε το δοκάρι θα πρέπει να επεκτείνεται και το κατακόρυφο υποστύλωμα. Η κατασκευή μπορεί και σε αυτήν την περίπτωση να γίνει με γυψοσανίδα.

Πάνω εικόνα: Αριστερά της διακεκομμένης γραμμής παρουσιάζεται το υφιστάμενο υποστύλωμα και το δοκάρι. Δεξιά της διακεκομμένης γραμμής παρουσιάζεται η προτεινόμενη επέκταση με γυψοσανίδες.

Πάνω εικόνα: Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ψευδοροφή (με γυψοσανίδες) σε όλη την οροφή πάνω από το χώρο της κουζίνας.

Σχετικά Άρθρα

 • Νησίδα κουζίνας: συμβουλές σχεδιασμού Νησίδα κουζίνας: συμβουλές σχεδιασμού

  Ανακαίνιση κουζίνας με νησίδα από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

  Η ανακαίνιση της κουζίνας ενός σπιτιού αποτελεί μια επιλογή που ανανεώνει την όψη και τη λειτουργικότητα του χώρου. Μπορεί να αυξήσει την αξία του σπιτιού στην κτηματαγορά ή να βελτιώσει την καθημερινότητα της οικογένειας. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με ευρύτερη ανακαίνιση σπιτιού, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

 • Θέματα ασφάλειας στην κουζίνα Θέματα ασφάλειας στην κουζίνα

  Το 45% περίπου των οικιακών ατυχημάτων συμβαίνουν στο χώρο της κουζίνας. Εκείνοι που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν κάποιο σοβαρό ή λιγότερο σοβαρό ατύχημα είναι τα ηλικιωμένα άτομα άνω των 65 ετών και τα μικρά παιδιά με ηλικία μικρότερη των 5 ετών.

  Ο κακός σχεδιασμός αλλά και η ελλιπής συντήρηση αποτελούν βασικά, αν και όχι τα μοναδικά, αίτια πρόκλησης ατυχημάτων στην κουζίνα. Για αυτό το λόγο, στην επόμενη ανακαίνιση κουζίνας, εκτός από τη διακόσμηση και το στυλ της κουζίνας, θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη και τα θέματα ασφάλειας. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι πολλά ατυχήματα οφείλονται στους ίδιους τους χρήστες. Για παράδειγμα όταν πρόκειται για ενήλικες μερικές συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα είναι η βιασύνη, η απροσεξία και η κούραση. Στα μικρά παιδια η περιέργεια, η υπερκινητικότητα και η απειθαρχία μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε ατηχύματα.

  Σχεδιασμός κουζίνας

  Για ένα ασφαλές μαγείρεμα, η εστία μαγειρέματος, ο πάγκος εργασίας και ο νιπτήρας θα πρέπει να βρίσκονται σε μία αδιάσπαστη συνέχεια. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αποτρέπει το κουβάλημα σκευών, όπως τηγάνια, κατσαρόλες και κουτάλια, σε μεγάλη απόσταση κατά μήκος διαδρόμων κυκλοφορίας.

  κουζίνα, σχέδιο

 • Μυστικά οργάνωσης της κουζίνας Μυστικά οργάνωσης της κουζίνας

  Μια ιδέα για οικονομική ανακαίνιση κουζίνας είναι σωστή οργάνωση των τροφίμων, των σκευών και των προιόντων με λειτουργικό τρόπο. Πως μπορούμε ωστόσο να οργανώσουμε την κουζίνα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να βρίσκουμε τα προϊόντα και τα σκεύη εύκολα και γρήγορα;

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved